Pittbull, Snoop Dogg og Busta Rhymes i danske musikvideoer.

Musikvideoer kender ikke til landegrænser, men kommer hurtigere ud på den globale scene på nettet end nogen PR-mand kan nå at sige ”marketingsstrategi”. Men det er rigtig god marketingsstrategi for danske kunstnere og brands at samarbejde med store internationale navne, som fx Snoop Dogg. Det er lige netop, hvad aarhusianske Kato har gjort.

Det er ikke for stort at kalde Snoop Dogg for kongen af west coast rap og  hans publikum verden over bliver nu også introduceret for Kato, der har Snoop Dogg med i sin nye musikvideo  ”Never Let U Go”. Det synes jeg, er mere end almindeligt sejt!

http://politiken.dk/kultur/musik/ECE1671787/kato-udvider-samarbejdet-med-snoop-dogg/

For tiden arbejder danske musikartister hårdt på at skabe internationale hits, der rammer langt udover Danmarks grænser. Dette gøres ved bl.a. at lave musikvideoer af internationalt format med dygtige musikvideo- og reklamefilmsproducenter som f.eks. Michael Sauer Christensen, men også ved at anvende internationale artister som omtalte samarbejde mellem Kato og Snoop Dogg.

Også de danske DJ’s Morten Hampenberg & Alexander Brown er gået samme vej. De har lavet en engelsk version af deres hit ”Skub Til Taget” – nu ”Raise The Roof” featuring den amerikanske rapper Pittbull.

De to herrer har derudover et nyt nummer på vej med ingen mindre end en anden kendt amerikansk rapper, Busta Rhymes, som de fleste nok kender på hans Carribean cool accent.

På billedet ses Michael Sauer Christensen med Busta Rhymes i forbindelse med Morten Hampenberg & Alexander Browns kommende musikvideo-projekt.

468835 10150677818837220 2118992129 o7 300x158 Pittbull, Snoop Dogg og Busta Rhymes i danske musikvideoer.
Danske brands får en kæmpe chance for at blive eksponeret ud over landets grænser netop når en dansk artist laver en musikvideo, hvor større internationale artister medvirker. Produktplacering eller logoeksponering direkte i videoen bliver meget interessant i sådanne videoer, da både produkt og brand bliver associeret, ikke alene med de danske artister, men også den internationale artist.

Senest har STEPitUP sat to spændende internationale musikvideosamarbejder op mellem Sisse Marie og Pilgrim samt Morten Hampenberg & Alexander Brown og Sennheiser Nordic.

I Sisse Maries seneste musikvideo “Kill for your love” bærer hun udelukkende smykker fra det kendte danske smykkefirma Pilgrim. Musikvideoen er endvidere blevet en døråbner til andre internationale samarbejder, som betyder at Sisse Maries musikvideoer i fremtiden bliver set af endnu flere i verden. Se videoen her:

Samtidig blev billeder fra videoen brugt til tourpromotion i både Kina og USA, da Sisse Marie var ude og spille. Pilgrim fik også eksponeret deres smykker på kinesisk nationalt TV, da Sisse Marie blev interviewet.

Da Sisse Marie fik taget pressefotos i forbindelse med udgivelsen af hendes seneste single, blev der også taget fotos til Pilgrim, hvor hun var iført smykker fra deres forårskollektion 2012.

417174 297784783608381 255801475 n4 300x207 Pittbull, Snoop Dogg og Busta Rhymes i danske musikvideoer.

Ved at anvende setuppet fra en musikvideo eller pressebilleder til også at skyde fotos til reklamekampagner, så bliver både ressourcer og talenter udnyttet optimalt. Derfor kan man slå to budgetter sammen, når man nu alligevel har location, filmhold, makeup-artister etc.. Og dét synes jeg er genialt.

I den engelske version af Morten Hampenberg og Alexander Browns “Skub til taget” er den danske rapper Yepha blevet erstattet med artister som Pitbull og Fatman Scoop. I den forbindelse har de indgået et samarbejde med Sennheiser.

http://www.sennheisernordic.com/nordic/home_da.nsf/root/press_releases_190712_20120726114041

Det er samtidig STEPitUPs første skandinaviske co-brandingprojekt – og dét er vi stolte af. Vi har i den forbindelse også fundet fire forskellige skandinaviske DJ’s fra Sverige, Norge, Danmark og Finland, som skal med i en udvidet skandinavisk kampagne for Sennheiser. En kampagne, der også omfatter produktplacering i videoen, event og fotoshoot, hvor billederne efterfølgende skal anvendes som PR materiale for både de pågældende artister og Sennheiser.

Susanne Meiniche fra Marketing Communications Nordic fra Sennheiser Danmark udtaler følgende om samarbejdet:

“Med Morten Hampenberg og Alexander Brown bygger vi ovenpå Sennheisers stærke brand, som er kendt for den bedste kvalitet. Nu skal vi ud på en rejse, hvor vi bevæger os ud på gaden og får fat i det brede publikum. Livsstil fylder mere og mere på markedet for høretelefoner, og den tendens ønsker vi også skal være en del af vores brand. Men frem for alt vil vi give forbrugerne en lydoplevelse, som går udover det sædvanlige”.

Udover Hampenberg & Alexander Brown i Danmark har Sennheiser indgået samarbejder med DJs i hele Norden. I Sverige er samarbejdet indgået med Rebecca & Fiona, i Norge med Carina Fay og Nils Noa og i Finland med Super8 & Tab.

Se reklamen for Sennheiser i slutningen af musikvideoen.

No Comments

Post a Comment